20101223

place that you wanna

leave the horror in

Igal juhul, hakkasin just tumblrisse kirjutama, kui väga ma tahaks helkurit; kui avastasin, et ma ei kujuta ettegi, kuidas inglise keeles helkur on. Ma ei tea, kas nad üldse selliseid asju seal kannavadki. Google Translate pakkus vasteks reflector ja cat's eye, millele Google Images andis vasteks kõike muud kui helkureid, mida ma otsin. CON FU SED

IELTSi tulemused sain kätte ja ma ei tea, mida ma ootasin, rõõmu kui sellist justkui ei olnudki, oli ainult natuke kasvanud kindlustunne. Väga natuke. Null emotsiooni; ja ma ootasin seda päeva nii kaua.

Tundmatud inimesed (sane & insane) haaravad ülekäiguradadel mu kätest või nimetavad mind kiisudeks. Hea tunne on luua hetkelisi või trollisõidupikkuseid kontakte. Midagi väga võluvat on selles anonüümsuses, mis jääb alles isegi nii väikeses linnas nagu Tallinn (viimasel ajal jõuab igale poole kuidagi erikiiresti, nii et linn on hakanud tunduma aina väikesemana). Tallinnast rääkides oli GQs ükskord (kui GQ ei koosnenud veel 95% reklaamist ja ülejäänud 5% staaride piltidest) kirjas, et inimene tunneb linna vaid siis, kui ta teab, kuskohast saab linna parimat steaki või pitsat. Ja ma ei tea veel kumbagi. Kurb, üldsegi mitte uhke tunne on.

(Tallinnas kuulen ma merelaineid loksumas randadesse, näen Vanalinna kirikute siluette ja tunnen märga, aga väga-väga meeldivat sügis- või suvelõhna.)

Käisime klassiga Riigikogus ja seekord sain esimest korda ka Pika Hermanni vallutada koos oma potentsiaalse abikaasa Bananatargetiga. Niisiis, kui seal üleval olin, oli kõik äkki nii teistsugune. Mitte üheltki vaateplatvormilt ei ole Tallinna näha nii ilusast küljest. Pikalt Hermannilt on linna õigemini näha igast küljest. Korrektsem muidugi öelda, et ühest küljest, aga näha on igat selle külge. Just sealt tahan ma talletada oma mällu selle igavese pildi Tallinnast. Mitte Kohtu vaateplatvormilt, nii nagu kujutatakse Tallinnat igal teisel postkaardil, vaid omamoodi, kõrgemalt, ilusamast ja paremast kohast. JAH

Nii palju Tallinnast.

Filmidest kiirelt: kohustuslik on vaadata The Graduate'i ja Die Wellet. Ja Misfitsi kohta seda infot, et ma armastan uut probation workerit. Misfits pole film (1961. oma Marilyn Monroe ja Paul Newmaniga on küll, aga me ei räägi sellest, - kuigi tahaks), aga vaadatud ta on ja mujale kui filmiSEKTSIOONI ma seda sobitada ei oska. Ja oh - palun tee mulle seda head meelt, et sa EI LÄHE mitte mingil kuradi juhul vaatama You Will Meet A Tall Dark Strangerit, sest et no ütleme nii, et kui sa oled vaadanud kõiki Woody viimase aja filme, siis sa oled seda filmi vähemalt kaks korda näinud. Kõik. Kurb, Woody, kurb.

6 comentarios:

Kristiina said...

OHOHOHOH Mulle meeldib see "Die Welle" osa. Ma olen saksa kino fänn!

Kristiina said...

+ lugedes su filminimekirja, tunnen end suht kvaliteetfilminautlejana, sest meie eelistused on suhteliselt sarnased (kuidas sa "Cold Mountain"-it näinud ei ole?)

Kristiina said...

Ja sa peaksid ehk vaatama Wim Wendersi "Der Himmel über Berlin", minu arvates üks tõsiselt hea film.

sofi said...

olen ise ka hakanud kuidagi saksa kinno tasapisi ära armuma ausalt öeldes. kui hakkasin die wellet vaatama, siis kuskilt mälusopist tuli välja jah teadmine, et sa mainisid seda oma blogis kord, nii et ärevus enne vaatamist oli kahekordne, ja tasus end ära küll täielikult.

rääkides nüüd cold mountainist ja wim wendersist, peaks mainima, et nimekiri filmidest ja režissööridest, kellega juba viimane aeg tutvuda oleks, on lihtsalt miilidepikkune! uskumatult palju häid filme on vaatamisnimekirjas. nii et väga paljud väga head filmid on jah veel vaadatute nimekirjast puudu, aga see viga on pidevalt parandamisel. vott.

tunnen end väga meelitatuna ka sellest, et meie maitsete sarnasus paneb su end kvaliteetfilminautlejana tundma :D

ja ilusat jõuluhommikut!

Kristiina said...

HÄID JÕULE SULLEGI! Ning minu filmivaatamisnimekiri on kah nii pikk, et mul kulub vist üks mõnus aasta, et vaadata kõiki filme, mida tahan...

silvia said...

ma jõudsin samasuguse helkuriseinani, kui me üritasime vahetusõpilasele seletada, mis asi on helkur. jäime mõiste juurde 'that reflector thingy'

 

Blog Template by YummyLolly.com